Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Збирав дані й створював партію. Прикарпатця засудили за державну зраду

Прикарпатця, який співпрацював із ФСБ, засудили до 15 років за ґратами. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної прокуратури.

Чоловіка заочно засудили за вчинення державної зради (частина 1 статті 111 Кримінального кодексу України). Покарання – 15 років за гратами з конфіскацією майна.

Засуджений після військової служби в 90-х роках поїхав до РФ, де жив до 2018 року. Рік перед тим він погодився на співробітництво із ФСБ.

У 2018 році чоловік приїхав в Україну. Тут він мав збирати інформацію у політичній, військовій, релігійній сферах, а ще – створити агентурну мережу.

Засуджений намагався налагодити контакти із військовим підприємством України. Мовляв, він очолює у Росії підприємство, через яке можна постачати комплектуючі до військової техніки з України до КНР. А ще його цікавила можливість виконання замовлень для Міноборони України, співпраця з бронетанковими заводами України та здійснення експортних операцій.

Чоловік познайомився із представником однієї з політичних партій України. Він запропонував йому створити та очолити політичну партію з начебто проєвропейськими поглядами, однак яка б заявляла про дружбу з РФ.

Читайте також: На Прикарпатті за держзраду судитимуть двох чоловіків та жінку.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com.

Нагору