Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківців запрошують на культову виставу “У джазі тільки дівчата”

Франківський драмтеатр готує нову прем’єру – “У джазі тільки дівчата”. Чим вона цікава для глядачів?

Про це повідомляє Інформатор.

Це музична комедія, поставлена на всесвітньо відомим фільмом “”У джазі тільки дівчата” (англійською – “Some Like it Hot”). Виставу покажуть уде незабаром – 29 і 30 вересня.

Події, як і у фільмі, відбуваються у США наприкінці 20-х років минулого століття, коли діяв сухий закон. Головні герої – двоє друзів-музикантів Джо й Джері. Вони шукають роботу і натрапляють на вакансії, щоправда в жіночому джаз-ансамблі.

“Кожна прем’єра в нашому театрі особлива. Впевнений, що вистава стане однією з улюблених. Передумов для цього є дуже багато. Передусім, відомий матеріал, улюблений для мільйонів. Те, що він відомий, робить його небезпечним і складним для постановки. Не кожен колектив, гадаю, може з ним справитися. Переконаний, наш творчий склад і весь організм нашого театру є наскільки сильним і міцним. Не знаю, чи є речі, які нам не по зубах. Вважаю, що режисер має працювати в різних жанрах. Назарій Панів приносив різні матеріали, я сказав – давай пробуй щось інше. А цей матеріал – цікаво і амбітно. Ми почали працювати до 24 лютого”, – сказав директор Франківського драмтеатр Ростислав Держипільський.

Виставу грають два акторських склади. Режисер вистави – Назарій Панів. Балетмейстер – Дмитро Лека. Художниця з костюмів – Олена Андрійчук.

Актори, і грають і танцюють. Музичний супровід – оркестр театру. Для вистави пошили 81 костюм.

“Після 24 лютого я задумався. чи потрібно ставити комедію під час війни. Основним важелем для мене стала робота пункту “Рух опору – рух допомоги”. Був запит від людей, від переселенців. Ми бачили, як люди постійно питалися за квитки. Деяких ми знаємо в обличчя. Потрібно, аби люди, які переїхали з обстріляних міст, хоча б на декілька годин могли поринути в іншу атмосферу 20-30-х років. Американський кінематограф відгукувався на рефлексії суспільства. Комедії з’являлися не просто так – аби люди могли відпочити від депресій і політичних ситуацій”, – розповів Назарій Панів.

Актриси, які грають роль Цукерочки, – Ольга Комановська та Ірина Бенюк.

“Дуже вдячна Назарію за цей експеримент. Усім відомо, що у фільму “У джазі тільки дівчата” грала Монро. Я одразу до нього підійшла і сказала: “Ми ж не будемо вдягати перуку?”. Він каже – жодних перук. Ми граємо не Монро Я граю не Монро, а Цукерочку. У виставі там ціла “цукерня”. Кожні дівчина – це цукерочка,  а особливо деякі хлопці”, – жартує актриса Ольга Комановська.

У виставі чоловіки перевдягатимуться в жіночий одяг, як це було і в фільмі. Ролі Джо і Джері виконають Юрій Хвостенко, Іван Бліндар, Андрій Мельник, Юрій Вихованець.

Ростислав Держипільський жартує, найбільший стресом для них стало те, що слід зголити бороди.

“У мене знайомство з жіночими костюмами почалося з дитячих таборів. У нас був такий день навпаки, коли діти перевдягалися. Дуже тішуся потрапити в цю виставу, бо мені дуже подобається стиль 20-30-х років, ця експресія в танці. Дух свободи передався в рухах. У час війни бракує трішки цих крил – коли люди були щасливі. Цією постановкою ми розправимо крила”, – каже Іван Бліндар.

Вартість квитків на виставу – 100-300 грн. Їх можна придбати у касі театру чи на сайті.

Приходьте, не пошкодуєте!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com.

Нагору