Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську на шосту річницю знову відкрили “Нову енергію”

“Нова енергія” —  наукове містечко та освітній простір, який раніше був на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Сьогодні, 21 вересня, на шосту річницю простору, його відкрили ще раз, проте вже в іншій локації.

Пише Інформатор.

Тепер “Нова енергія” розташовується на нульовому поверсі університету Короля Данила (вул. Коновальця, 35).

Як зазначив проректор ІФНТУНГ Максим Карпаш, з новим розміщенням у науковому містечку зможуть проводити тематичні заходи, адже у разі повітряної тривоги там буде безпечно. А через те, що переїхали в центр міста, сподіваються стати цікавою туристичною атракцією.

“Коли ми тільки відчинилися, то думали, що за пів року зачинимося. Такий давали собі максимальний термін. Але минуло вже 6 років, за цей час ми багато чого пройшли. В “Новій енергії” людина може самостійно досліджувати, подивитися, покрутити, спробувати і взаємодіяти, екскурсовод пояснить, як усе працює. Це класний досвід, бо ти можеш спробувати, усвідомити і почати щось робити”, — розповів Максим Карпаш.

Він також додав, що за 6 років побачили як діти, які приходили школярами вже стали студентами, бакалаври стали магістрами, магістри пішли в аспірантуру. Багаторічні відвідувачі наукового містечка вступили до кращих шкіл за кордоном. Тому освітній простір має вплив на інтелект, досягнення та успішність.

Почалась історія “Нової енергії” в 2013 році, у 2020-му через пандемію зачинилася, а приблизно до травня 2022 року займалася тільки волонтерською діяльністю. За цей час містечко відвідали більше 90 000 охочих, проведено більше 3 000 екскурсій у науковому музеї та більше 800 наукових шоу.

У мріях на 2023 рік, як зазначає проректор, перемогти у війні і заснувати “Нову енергію” в кожному місті, а особливо — на звільнених від окупантів територіях.

Позиціонує себе освітній простір як інтерактивний науковий музей, науковий театр і шоу. Разом з університетом Короля Данила проводитимуть профорієнтаційну роботу для студентів, планують заходи в співпраці з партнерами, нові наукові шоу, експонати та наукові екскурсії.

Сьогодні о 16:00 також відбудуться безкоштовні майстер-класи для всіх охочих. Доєднуйтеся!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Анастасія Стецькович

Нагору