Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську американські лікарі оперували українських бійців, які отримали складні травми обличчя

Упродовж 19-22 вересня американські лицеві пластичні хірурги на базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні консультували та оперували українських військових.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні відбулася пресконференція щодо результатів ініціативи. Загалом консультації надали близько 40 захисникам, які отримали травми голови, обличчя та шиї. Двадцятьом з них допомогли нейрохірурги. Лікарі також провели 6 складних операцій, тривалістю більше 12 годин. Зараз на військових чекає реабілітація.

Іноземні лікарі працювали в рамках проєкту “Face to face”. Окрім допомоги українським бійцям, близько 150 медиків з різних куточків України приїхали до обласної клінічної лікарні, щоб перейняти досвід. А ще 600 – спостерігали за роботою міжнародних колег онлайн. Серед них – лікарі на передовій.

Проєкт став можливим за підтримки організацій “Razom”, “In genius”, фонд “Чисті серцем”, сприяння ректора ПНУ ім. Василя Стефаника, української асоціації ендоскопічної хірургії голови та шиї, Американській асоціації пластичних хірургів.

“Я б хотів подякувати від команди американської асоціації пластичних хірургів. Хочу підкреслити сміливість всіх пацієнтів, їхнє терпіння витримати всі травми, витривалість. Ми чуємо, що вони хочуть вилікуватися і знову вести Україну до перемоги. Нас також надихають українські студенти і лікарі, які навчалися в наших хірургів. Дякуємо за досвід, плануємо ще повернутися сюди“, – зазначив хірург і голова асоціації Манож Абрагам.

У Київській області 20 березня поранення отримав військовослужбовець Віталій, внаслідок чого позбувся кінцівки і мав повністю розбиту брову та перекошене обличчя.

“Я дізнався про цю ініціативу в американських друзів і вирішив скористатися цією можливістю. Хотів би, щоб про цей проєкт дізналися більше, і щоб він, можливо, став на державному рівні. Тому що такі операції на обличчя не так часто проводяться, адже не є життєво необхідними, проте вони також важливі”, – поділився Віталій.

Очільника Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук зазначила, що до нашої області, яка розташовується в тилу, приїхало багато переселенців, людей з інвалідністю та військових, яких лікують на Прикарпатті. Тож дякує за професіоналізм і медичну допомогу іноземним партнерам.
Наприкінці лікарям вручили подарунки з косівською керамікою.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору