Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рецепт вихідного дня: смачний яблучний пляцок для всієї сім’ї

Коли на вулиці осінь, хочеться тепла і гарячого чаю. А коли чай вже готовий, то важко відмовитися від чогось смачненького до горнятка цього напою. Тож пропонуємо вам приготувати смачний яблучний пляцок за перевіреним рецептом від нашої читачки Уляни. До речі, на ринку яблук зараз є вдосталь, тож проблем з вибором у вас не буде.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • пачка маргарину або спреду
  • 5 яєць
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 1 кг яблук
  • ванільний цукор і кориця за смаком

Приготування:

Спочатку розтираємо в макітрі маргарин. Тоді додаємо неповну склянку цукру і продовжуємо розтирати суміш.

Далі відділяємо білки яєць від жовтків і наливаємо їх в окрему миску. Білки збиваємо міксером або віничиком для збивання, поки вони не загуснуть. Наприкінці додаємо залишки цукру зі склянки та знову збиваємо.

Жовтки добавляємо до маргарину і гарно розмішуємо. Сиплемо борошно через сито і знову обережно розмішуємо, щоб борошно не розсипалося по всій кухні:)

Добавляємо збиті білки до суміші з маргарину чи спреду та вмикаємо за той час духовку. Нам потрібно одержати температуру 200 градусів.

Яблучний пляцок не обійдеться без яблук, тож очищаємо від шкірки кілограм цих фруктів і нарізаємо на шматочки. Читачка Уляна радить обирати кислі яблука, адже вони більше смакують із солодким тістом. До нарізаних яблук можна додати ванільний цукор та корицю і гарненько все перемішати.

Тоді дістаємо жарівню (противень), дно форми змащуємо олією та стелимо пергаментний папір. Тоді викладаємо тонкий шар суміші, розкладаємо на нього яблука та заливаємо рештою суміші.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку випікати наш пляцок на 1 годину.

Поки він випікається, слідкуємо, щоб нічого не пригоріло. Тоді дістаємо з духовки, за бажанням зверху можна посипати ванільною пудрою і все, яблучний пляцок готовий!

Краще почекати, поки він вистигне, але якщо важко стриматися, щоб не спробувати — дайте десерту хоча б 10 хвилин, щоб він охолодився, і ви не обпеклися.

Смачного!

Читайте до теми: Рецепт пирога зі сливами, приготовлений в мультиварці

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору