Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У сирі та сосисках з Італії виявили бактерію, що викликає небезпечне інфекційне захворювання

Відповідне повідомлення про знахідку отримала 20 вересня Держпродспоживслужба Прикарпаття. В експортованих з Італії сирі та сосисках з м’яса птиці виявили бактерію Listeria monocytogenes.

Повідомляє Інформатор з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби.

Listeria monocytogenes — широко розповсюджена бактерія в природі, її часто знаходять у ґрунті, піску, воді. Переносити бактерію можуть бути дикі гризуни, сільськогосподарські тварини (особливо вівці і свині), домашні і дикі тварини (бродячі коти і собаки), а також дикі птахи, в тому числі голуби.

Збудник Listeria monocytogenes часто обирає середовищем для розмноження молоко, м’ясо, рибу, овочі та фрукти.

Зараз бактерії виявили в сирі “Asiago Pressato” та сосисках з м’яса птиці “Wurstel”. Бактерія стійка до різних умов навколишнього середовища, таких як висока кислотність та концентрація солі. Навіть при початковому низькому рівні присутності Listeriа monocytogenes у зараженому продукті, мікроорганізм може розмножитися під час зберігання в харчових продуктах, які підтримують його зростання навіть при низьких температурах.

Держпродспоживслужба попереджає прикарпатських операторів ринку про необхідність вилучення згаданої продукції з виробництва та обігу, а також повідомити протягом двох днів про виявлену невідповідність.

Фото ілюстративне

Читайте до теми: Прикарпатців попереджають про небезпечні кукурудзяні чипси з Німеччини

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору