Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Код здорового серця | як попередити інфаркт

Серцево-судинні захворювання – одна із основних причин смертності не лише в Україні, але й в цілому світі. На Прикарпатті в середньому щороку фіксують 1200 гострих інфарктів міокарда, і тенденція до цього зростає. Як попередити інфаркт?

Повідомляє Інформатор.

Як зауважує завідувач відділення інфаркту міокарда Івано-Франківського обласного клінічного кардіологічного центру Роман Петровський, лікування інфаркту міокарда відбувається під час першого контакту з медичним працівником. Чим більша затримка, тим важче людину врятувати. Тому в перші дві години просто необхідно звернутися до медиків.

“Але інфаркт – це те, що вже сталося. Я би хотів наголосити, що основа основ – це профілактика. Бо здоров’я в аптеці не купиш. Код для вашого серця: 0 – це 0% куріння, 30 – це хвилини вашого щоденного активного фізичного навантаження. 5 – рівень вашого холестерину, а 140 на 90 – рівні максимального артеріального тиску”, – каже Роман Петровський.

Інфографіка – Центр громадського здоров’я

З 30 тисяч людей, які померли від ковіду, 87 – 92 % мали серцево-судинну патологію. Такі дані на пресконференції до Всесвітнього дня серця навів гендиректор обласного клінічного кардіологічного центру Віктор Якимчук.

А ще медики додають, щоб запобігти розвиток ускладнень, потрібна діагностика.

На Прикарпатті працюють три реперфузійні центри – на базі кардіодиспансеру, на базі ЦМКЛ, в Коломийській ЦРЛ. Наразі готують ще один центр у Калуській ЦРЛ.

Івано-Франківський обласний клінічний знаходиться на вулиці  на вулиці Мазепи, 114.

Контакти:

  • емейл: ifkardioorg@ukr.net
  • телефон: (0342) 52-70-49

Як подбати про себе, якщо ви маєте серцево-судинні захворювання?

Інфографіка МОЗ

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору