Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Нові колаборанти: СБУ передала до суду матеріали про їх співпрацю з ворогом

39-річна мешканка Старобільська вирішила співпрацювати з російськими військами. Після захоплення приміщення, вона незаконно зайняла керівну “посаду” в так званій «об’єднаній державній податковій інспекції в місті Старобільськ державного комітету податків і зборів ЛНР».

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу управління СБ України в Івано-Франківській області.

До окупації особа працювала начальницею адміністративно-господарського відділу Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області, який пізніше реформували у відділ обслуговування громадян №12 (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Пенсійного фонду у Старобільську.

Колаборантку обвинувачують за ч. 7 ст. 111-1 КК України ( добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території).

За цей вчинок особу можуть позбавити волі строком від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Також передали матеріали про ще одну колаборантку. Вона працювала начальницею відділу соціальних допомог та компенсацій Управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації.

46-річна місцева жителька стала «заступницею начальника» у т. зв. «управлінні соціального захисту населення адміністрації Сватівського району ЛНР».

Також, слідчі СБУ передали до суду обвинувальний акт щодо колишньої чиновниці Сватівської райдержадміністрації, яка працює на окупантів.
Раніше 46-річна місцева жителька працювала начальницею відділу соціальних допомог та компенсацій Управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації.

Після приходу в місто російських загарбників стала «заступницею начальника» у так званому «управлінні соціального захисту населення адміністрації Сватівського району ЛНР».

Її обвинувачують за ч. 5 ст. 111-1 КК України. На неї очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте до теми: Сигарети з “сюрпризом”: нові знахідки у перехожих знаходить поліція Прикарпаття.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору