Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Привласнили гроші на будівництві амбулаторій: на Прикарпатті судять трьох причетних

Амбулаторії сімейної медицини хотіли побудувати на Коломийщині та в Богородчанській ТГ. Проте підрядника, керівника та інженера технагляду тепер підозрюють у привласненні коштів.

Пише Інформатор з посиланням на обласну прокуратуру.

Керівника технагляду підозрюють у привласненні грошей на суму 108 тисяч гривень. Попередньо чоловік змовився з виконавцем робіт із будівництва амбулаторії сімейної медицини в одному з сіл Богородчанської ТГ. Тоді погодив офіційні документи із недостовірними даними про придбання медичного обладнання.

Таким чином із бюджету на рахунок прикарпатця незаконно надійшло 108 тисяч гривень. Розслідування триває і тепер чоловікові загрожує обмеження волі від 3 до 5 років або ув’язнення від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Ще один схожий випадок трапився на Коломийщині. У 2019 році одна із селищних рад Коломийського району уклала договір на суму 7 млн 547 тисяч гривень з суб’єктом господарювання. За умовами, мали розпочатися роботи щодо будівництва амбулаторії сімейної медицини. Хоч їх і не зробили, директор вніс неправдиві дані до актів виконаних робіт, за що перерахував на рахунок товариства більше 300 000 грн.

Тепер чоловікові загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Судитимуть за цією справою й інженера технагляду, який відповідав за підписання актів приймання виконаних робіт. Інженер не перевірив їхні якість та обсяги, за що все одно з бюджету отримав 220 тисяч гривень.

Тепер на порушника чекає штраф від 2 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи до 2 років, обмеження волі до 3 років або позбавлення права обіймати певні посади до 3 років.

Фото ілюстративне

Читайте також: На Франківщині засудили жителя Миколаєва, який хотів продати наркотики за 10 млн

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору