Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську відкрили виставку до Дня художника

Сьогодні, 30 вересня, відбулося відкриття виставки в приміщенні Національної спілки художників України. На виставці були представлені нові роботи учасників спілки, молодих митців і художників з Миколаєва та Дніпра.

Пише Інформатор.

Виставку відкрили напередодні Дня художника, який святкуватимуть 8 жовтня. Картини та скульптури також присвячують ЗСУ та святу Покрови Пресвятої Богородиці.

Як зазначили на відкритті, виставка відбувається в особливий для кожного українця період. І незважаючи на те, яка зараз ситуація в країні, життя продовжується, а творчі особистості не можуть не повертатися до тієї справи, якою займалися роками. Тож на картинах здебільшого відображені емоції та думки під час війни.

Голова мистецького братства Ігор Роп’яник розповів свою історію, як він став членом спілки:

“Колись, як був молодим журналістом, попав у відділ пропаганди, де мені було дуже неприємно працювати. А щоб розчинити свої сірі будні, почав писати про художників. Для цього відвідував майстерню, де зараз спілка. Тут завжди вирувало життя. Хоч художники часто мусили малювати портрети “вождів”, та разом з тим писали й портрет Франка, малювали “гуцульське весілля”, що мене тоді дуже захоплювало. Атмосфера, фарби, предмети… Згодом, я відчув, що мене тягне до цього. Через певний час я покинув роботу журналіста та став художником”, —  поділився Ігор Роп’яник.

На відкритті також була присутня художниця з Дніпра Саміра Янушкова. Вона привезла з-за кордону прапор України, який розписали іноземні колеги-художники.

На виставці також можна побачити роботи Олега Приходько з Миколаєва, Галини Бабак, Мирослава Близнюка, Богдана Губаля, Івана Гавриліва та інших.

До речі, на відкритті представили й твори декоративно-ужиткового мистецтва. І хоч їх зараз не надто багато, організатори запевняють, що згодом, після війни, мистецтво буде розширюватися.

Тож приходьте на виставку до Дня художника в приміщення на вулиці Незалежності, 53 та дивіться на картини й скульптури сучасних митців.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору