Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську зустріли “кортеж пам’яті” Героя, який загинув під час контрнаступу

Микола Дзидза загинув 29 вересня в смт. Ямпіль Донецької області. Сьогодні, 2 жовтня, франківці зустріли “кортеж пам’яті”.

Пише Інформатор.

Як повідомив бойовий товариш Миколи Руслан Павлов, боєць був у спецпідрозділі “Сафарі”. Захисники вели успішні контрнаступальні дії в Ямпелі, де зав‘язався важкий бій. Там вбили Миколу Дзидзу з позивним “Норка”.

Микола професійно відсікав ворога вогнем з великокаліберного кулемета ДШК.

“Щільність ворожого вогню збільшувалась, окупанти почали вести по нам перехресний вогонь з обох сторін вулиці, та попри це ми продовжували рух в перед, подавляючи ворога кулеметними чергами зліва і справа уздовж напрямку руху. Ми все далі і далі просувались вперед, кожен працював по своєму сектору. В якийсь момент ми почули як Коля гучно вигукнув “Слава Україні” і зробив свою останню кулеметну чергу. Як виявилось за мить до цього по ньому влучило декілька ворожих куль. Під час евакуації Коля помер”, – написав Руслан Павлов.

Він також зазначив, що бійці бачили, як остання кулеметна черга Миколи влучила в гранатометника, який хотів вразити колону українських захисників. Цим він врятував життя побратимам.

Кортеж сьогодні рухався з вулиці Незалежності до Коновальця і в “Будинок смутку”. Миколу зустріли його сім’я, родичі, друзі, військові товариші та мешканці Івано-Франківська.

Пам’ятаймо ціну нашої майбутньої перемоги. Вічна пам’ять загиблому бійцю.

Читайте також: Дев’ятнадцятирічному строковику з Прикарпаття вручили орден “Золота Зірка”.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору