Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Співали та збирали гроші на ЗСУ: благодійний ярмарок відбувся у Франківську

1 жовтня на території палацу Потоцьких в Івано-Франківську організували благодійний ярмарок, мета якого – зібрати кошти на допомогу для 45-го батальйону частини 4062 ЗСУ.  

Пише Інформатор.

Представник громадської організації “Хазард” Сергій Снітар нам розповів, що з організацією події складнощів не виникло, і все минуло добре:

“Необхідно було отримати дозвіл на проведення цього заходу, оскільки у військовий час проведення масових заходів забороняється. Але Івано-Франківська обласна військова адміністрація йде на зустріч у проведенні таких концертів, оскільки вони зараз необхідні – направлені на допомогу Збройним силам України. Бо таким чином здійснюється матеріальна підтримка наших військових”.

Також Сергій додав, що захід був і емоційним розвантаженням для людей:

“На заході було багато дітей та батьків, працювали аніматори. Артисти також ідуть зараз назустріч. Війна дійсно об’єднала нашу націю. Всі об’єднуються заради спільної перемоги”.

Кошти спрямують для покупки техніки на фронт, проте конкретної суми збору немає.

На події виступало багато місцевих та українських артистів: Probass & Hardi, Chico & Qatoshi, 100лиця & Skyller, Сергій Лазановський | Ridnyi, Тьома Паучек, Христина Христонько, 7teen’s та Тоні Браско.

Інформатор потрапив на виступ Сергія Лазановського та гурту Probass & Hardi. Останні у Франківську виступали вперше. Один з учасників гурту Артем Ткаченко говорить:

“Насправді це така громадянська позиція. Просто ми розуміємо: те, що ми робимо – недостатньо у порівнянні з тим, що роблять наші військові на першій лінії фронту. Наше завдання – максимально робити все можливе, аби допомагати. Тому ми берем практично усі запрошення на виступи, бо ми допомагаємо. Інакше неможливо відпочивати або просто жити. Головне – це перемога і все для того робиться”. 

Також Артем розповів про те, як гурт збирається та виходить на сцену попри трагічні події для України:

“Постійно все змінюється, і ми вже звикли до цього. Але ми маємо ціль – допомагати військовим”. 

Також музикант долав, що гурту дуже сподобався Івано-Франківськ:

“Сьогодні концерт був класний. Ми вперше виступали в Івано-Франківську усім складом. Я бачу розуміння людей. Вони не просто так сюди прийшли. Вони розуміють нащо сьогодні тут”. 

До речі, Інформатор Калуш створили інтерв’ю з Артемом Ткаченко. Пропонуємо вам його переглянути.

Організатори події додали, що поки займаються підрахунком коштів і повну суму оголосять пізніше.

Читайте до теми: У Івано-Франківську відбувся благодійний забіг, аби придбати швидку на фронт.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Артем Тригуб

Нагору