Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Від 15 років ув’язнення або довічне загрожує уродженцю Донеччини, який воює проти України

Уродженець Донеччини добровільно приєднався до незаконних збройних формувань так званої “ДНР”, у складі яких вів бойові дії на Херсонщині проти українських захисників.

Пише Інформатор з посиланням на СБУ Івано-Франківської області.

Бойовик народився 1985 року в місті Харцизьку Донецької області. Потім мешкав і працював у Маріуполі, а перед початком повномасштабної війни виїхав на непідконтрольну українському уряду територію. Там добровільно приєднався до збройних формувань так званої “ДНР”.

У складі 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону бойовик неодноразово брав участь у бойових зіткненнях із силами оборони України. Слідчі повідомили про підозру у вчиненні державної зради, за що бойовику тепер загрожує позбавлення волі на термін від 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Окрім цього, злочинцю повідомлено про підозру за такими статтями КК України:

  • ч. 7 ст. 111-1, добровільна участь у незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованих територіях чи в збройних формуваннях держави-агресора чи надання допомоги таким формуванням у веденні бойових дій проти ЗСУ;
  • ч. 1 ст. 258-3, участь у терористичній організації;
  • ч. 2 ст. 260 КК України, участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Документує протиправну діяльність Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Прикарпатські слідчі допомогли засудити командира бойовиків.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору