Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Які документи потрібні, щоб отримати статус учасника бойових дій

Отримати статус учасника бойових дій можуть не лише військовослужбовці, а й учасники тероборони та інших створених відповідно до законів України військових формувань, які стримували російську агресію.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Щоб отримати статус учасника бойових дій, необхідно мати:

  • доповідну записку командира військової частини, в якій зазначені псевдонім особи, час та місце виконання нею бойових завдань;
  • витяг із наказу про залучення особи до виконання завдань руху опору;
  • витяги з відповідних розпорядчих документів з питань руху опору, що стосуються поставлених завдань, які визначені в доповідній записці;
  • документ, за потреби, який підтверджує зв’язок поранення (контузії, каліцтва) з безпосереднім виконанням завдань, виданий відповідною військово-лікарською комісією.

Ті захисники, які отримали поранення, контузію чи каліцтво внаслідок бойових дій і через це не змогли продовжити нести службу далі, можуть отримати статус учасника бойових дій незалежно від того, скільки днів їх залучали до бойових завдань.

Якщо командир військової частини не подав документи до відомчої комісії про надання статусу учасника бойових дій, боєць може самостійно звернутися до відповідної комісії. Для цього потрібно зареєструвати звернення у відповідній комісії або надіслати вище перелічені документи рекомендованим листом з повідомленням.

Якщо ж у бійця немає документів, щоб підтвердити статус учасника, йому необхідно звернутись із рапортом до командира військової частини. В рапорті потрібно зазначити, що задля отримання статусу учасника бойових дій, особа просить надати необхідні документи.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору