Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську запрацювало відділення психологічної реабілітації військових

Сьогодні, 4 жовтня, у Прикарпатському обласному клінічному центрі психічного здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації.

Повідомляє Інформатор.

Тут будуть надавати допомогу нашим військовим, які були учасниками бойових дій. Ініціативу створення цього відділення проявило Мінветеранів України. Психологічна реабілітація для захисників дуже важлива, адже всі військові знаходиться у травмі.

Тут облаштували відділення стаціонарного і амбулаторного лікування. Раніше на цьому місці знаходилося відділення інтенсивної теріпії, його перенесли на перший поверх.

Ремонт робили силами центру психічного здоров‘я, на це витратили 250 тисяч гривень. З обладнання допомогла лютеранська община з Бремена (Німеччина). Це медикаменти, ліжка, медична шафа, рентген обладнання.

Допомогу надаватимуть четверо спеціалістів: лікар психіатр – координатор відділення, лікар-психотерапевт і двоє психологів, які мають відповідні міжнародні сертифікати. У відділенні 14 ліжок.

За словами завідувача кафедри психіатрії ІФНМУ Михайла Пустовойта, у відділенні спробують людей, які ламаються через катастрофічні переживання, вивести з травми.

“Ми спробуємо зрозуміти, як можна людей, які ламаються від катастрофічних переживань, повести до шляху емоційного росту. Ідея реабілітації – не лише пом’якшити переживання, але вивести на шлях, коли травма перероблюється в психологічний зріст”, – каже він.

Військові, які пройшли бойові дії, відчувають відчуження, їхній досвід відрізняється від людей, які не були на війні. Тож програми з психологічної реабілітації вкрай важливі.

Послуги оплачуватиме Мінветеранів.

Читайте до теми: На Прикарпатті реформують заклади медицини: подробиці.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору