Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Черговий колаборант з Луганщини: СБУ завершили досудове розслідування

60-річний мешканець Старобільського району був керівником Управління агропромислового розвитку Біловодської районної державної адміністрації Луганської області до 2016 року. Проте після окупації Луганщини російська влада створила там незаконну фейкову «адміністрацію Біловодського району ЛНР». Чоловік очолив посаду одного з заступників окупаційного голови цієї так званої «адміністрації».

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу управління СБ України в Івано-Франківській області.

Його звати Микола Вербицький. Фігурант брав участь у псевдореферендумі про входження окупованої частини Луганщини до складу рф. Крім цього проводив публічний пропагандистський захід на підтримку рф разом із іншими колаборантами.

Чоловіка обвинувачують у добровільному зайнятті посади, яка пов’язана із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.

Цей злочин передбачений ч. 5 ст. 111-1 КК України. Він карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Обвинувачення в суді підтримуватиме Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте також: У лісі біля Рибного рятувальники розшукали заблукалу жінку.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору