Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську відбулося “Становлення ідентичності” в краєзнавчому музеї

Сьогодні, 6 жовтня, у Франківську відкрили виставку “Становлення ідентичності”. Відкриття приурочили до 300-річчя з Дня народження Григорія Сковороди.

Пише Інформатор.

Культурний проєкт відбувається в партнерстві краєзнавчого музею в Івано-Франківську, культурної асоціації “Новий Акрополь” та Національним літературно-меморіального музею імені Григорія Сковороди.

Виставка проходить на 3 поверсі краєзнавчого музею. У приміщенні представлені 26 стендів та мультимедійні матеріали. Також можна записатися групами людей на безкоштовні екскурсії.

Охочих відвідати захід просять донатити кошти на відновлення Національного літературно-меморіального музею на Харківщині, який зруйнувала російська ракета 6 травня о 22 годині 50 хвилин.

Як зазначає науковий працівник музею Ганна Ярміш, цей проєкт планувався ще до початку війни:

“24 лютого змістило всі наші плани, мали робити 2 великі реставрації. Але вже 6 травня ракета потрапила в північно-західну частину стіни, здійняла дах та охопила все полум’ям”. Попри це, пам’ятник Григорію Сковороди вцілів – як символ того, що Україна теж буде цілою і вистоїть”. 

До початку повномасштабної війни проєкт мав на меті розповісти більше про Григорія Сковороду, зародження та розвиток філософської думки в Україні та про її підґрунтя. Через агресію рф, зараз багато пам’яток зруйновані, тому вирішили першочергово допомогти музею Сковороди з відновленням.

У рамках проєкту в суботу відбудуться дитячі майстер-класи, також покажуть сучасні мультфільми, які схожі за своїм виглядом до соцмережних, щоб було цікаво як дітям, так і їх батькам.

У неділю відбудеться концерт творів раннього Тичини з симфонією Григорія Сковороди за участі ансамблю “Живиця”, виконають твори на скрипці, будуть байки, епістолярій та авторський діалог Григорія Сковороди і його матері.

Окрім цього, організують “круглий стіл”, де академічні філософи Прикарпатського університету та Івано-Франківського медичного університету говоритимуть про становлення ідентичності та пошук щастя. Обіцяють проведення бесіди доступною кожному мовою, щоб зацікавити в пошуку своєї місії, призначення та щастя.

Виставка триватиме до 30 жовтня. Доєднуйтеся!

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору