Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську з’явилися борди із загиблими героями

Нещодавно в Івано-Франківську з’явилися білборди із загиблими захисниками. Це нагадування містянам про ціну боротьби за незалежність. 

Повідомляє Інформатор.

Багато білбордів розташовані на вулиці Довженка. На них лиця наших героїв, які боронили Україну під час АТО/ООС та повномасштабного вторгнення.

Максим Руденок працював волонтером у Мальтійській службі допомоги. У 2015 році був у складі добровольчого батальйону. Загинув разом з двома побратимами – Ігорем Ходаком та Сергієм Батюком.

Олег Вязовченко загинув у квітні під час мінометного обстрілу на Донеччині.

Роман Сметана у минулому був заступником сільського голови села Микитинці. Учасник АТО. У 2014 отримав поранення, опісля довго лікувався. Загинув 27 квітня цього року.

Дмитро Кіндрат – мешканець села Черніїв Івано-Франківської ТГ.  Був учасником АТО/ООС, з перших днів повномасштабного вторгнення пішов захищати Україну.

Сергій Серьогін був гранатометником 54 окремої механізованої бригади. Йому було 22 роки. Сім’я переїхала до нас із Луганщини.

Руслан Кожушний народився у селі Чукалівка. Служив у 39-му окремому мотопіхотному батальйоні. Помер на Донеччині в 2016 році.

Василь Лялик був родом із села Колодіївки. Загинув 20 травня цього року.

Радислав Маринчак загинув 18 травня на Харківщині. Його поховали на міському кладовищі.

Володимир Гречаник пішов захищати Україну з перших днів повномасштабного вторгнення. Загинув 12 травня.

Сергій Жуковський загинув у березні цього року. Героя поховали на Алеї Слави міського кладовища.

На головному фото – Володимир Лисенчук. Герой родом із села Лісний Хлібичин, що на Коломийщині. Був спецпризначенцем, прапорщиком міліції.

Загинув 29 травня 2014 року у Слов’янську. Він був у гелікоптері Мі-8МТ, який обстріляли бойовики. Нагороджений орденом “За мужність” I ступеня (посмертно).

Також до свята Покрови на “стометрівці” з’являться куби, де будуть зображені загиблі захисники.

Вічна пам’ять героям!

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору