Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатці дослухалися заклику влади та скоротили споживання електроенергії на 15%

У понеділок, 10 жовтня, через масову ракетну атаку з боку рф, представники влади в Україні закликали громадян скоротити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00.

Пише Інформатор.

З відповідним проханням звернулася також голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Вона зазначила, що це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж.

Уже сьогодні, 12 жовтня, за інформацією речниці “Прикарпаттяобленерго” Юліани Гойло стало відомо, що мешканці Прикарпаття лише протягом вечора 10 жовтня зменшили споживання електроенергії на 15%.

Разом з тим, електроенергію менше застосовували й в інших областях. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко:

“Дякую всім за свідоме скорочення побутового енергоспоживання вчора ввечері. Ваша підтримка дійсно допомогла! Якщо сьогодні ввечері ми всі зможемо повторити такий свідомий підхід до розумного енергоспоживання, графіки аварійних відключень по країні можуть бути суттєво скорочені. Цей осінньо-зимовий період буде складним – і всі вчора побачили, чим саме. Тому розумне споживання електроенергії і тепла має стати нашою новою звичкою”, — зазначив міністр.

Він також додав, що лише Рівненська та Київська області з містом Києвом 10 жовтня добровільно зменшили споживання на близько 10-11%.

Попри це, прикарпатські енергетики закликають обмежити споживання електроенергії ще протягом декількох днів.

Читайте також: Приліт ракети на Прикарпатті та ситуація з електрикою — основне від голови ОВА

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору