Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як приготувати сирне солоне печиво без яєць | рецепт вихідного дня від Євгена Клопотенка

У зв’язку з підвищенням цін на яйця, випічка та інша продукція з їхнім використанням також зростає у вартості. Якщо раніше десяток яєць можна було придбати за 30-35 грн, то зараз цінник коливається в межах 60-70 грн і більше. Тож пропонуємо вам рецепт сирного солоного печива без додавання яєць від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Пише Інформатор.

Щоб приготувати 4 порції печива, вам знадобиться 25 хвилин вільного часу, дрібка бажання та інгредієнти:

  • 150 г пшеничного борошна
  • 60-70 г вершкового масла 82,5%
  • пів ч. л. солі
  • пів ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. соняшникової олії (для змащення рук)

Спосіб приготування:

    1. Розігріти духовку до 180 градусів. Дістати вершкове масло з холодильника та почекати, поки воно не стане кімнатної температури.
    2. У невелику миску викласти 60 г м’якого вершкового масла 82,5%, додати 150 г пшеничного борошна, пів ч. л. солі, пів ч. л. розпушувача та перемішати.
    3. Додати 250 г кисломолочного сиру 9% та добре перемішати до отримання однорідної маси.
    4. Змастити руки соняшниковою олією та сформувати форму печиво. Можна експериментувати з фігурами. Основне, щоб печиво не було надто малим, бо після запікання воно стане твердим і сухим.
    5. Тоді треба викласти печиво на деко з пергаментом і випікати його 15-20 хвилин за температури 180 градусів, поки воно не стане золотавого кольору.

Це все, смачного! Якщо зготуєте сирне печиво, діліться своїм результатом в коментарях під цією публікацією в нашому фейсбуці.

Читайте до теми: Вже по 100 гривень: ціна на курячі яйця в Івано-Франківську

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

Нагору