Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На відновлення Бурштинської ТЕС може піти до року часу

Унаслідок ракетних обстрілів Бурштинської ТЕС 10 і 19 жовтня, електростанція зазнала значних руйнувань. Уже є складений список усього пошкодженого майна та обладнання.

Пише Інформатор з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

Здійснено підрахунок усіх збитків і визначено, що на відновлення ТЕС може піти від пів року до року. Проте всі споживачі наразі забезпечені електроенергією.

Відповідну інформацію повідомили на засіданні Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду в час війни.

Також зачепили питання початку опалювального сезону в Україні, відновлення зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури, облаштування пунктів обігріву та заходи із забезпечення укриттів для об’єктів критичної інфраструктури.

Початок опалювального сезону планують відкласти у зв’язку з теплою погодою наступного тижня, адже важливо зберегти якомога більше електроенергії та природного газу.

“Хочу вкотре наголосити: у нічні години можемо споживати електричну енергію за потребою, а також в середині дня, якщо на вулиці сонячна погода, оскільки країна забезпечена достатньою кількістю сонячних батарей. В інші години, від 7:00 до 23:00, велике прохання економно споживати електроенергію”, — написала Світлана Онищук.

Фото ілюстративне

Читайте також: Міський голова Івано-Франківська повідомив, коли запрацюють котельні

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору