Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як заспокоїти дитину під час повітряної тривоги | добірка ігор

Через постійні обстріли росією території України та оповіщення про повітряну небезпеку, в дитини може виникнути стресовий стан та підвищена тривожність. Щоб зняти напругу та заспокоїти дитину, пропонуємо добірку простих антистресових вправ.

Пише Інформатор з посиланням на канал “Підтримай дитину”.

  • Вправа “Квітка та свічка”

Це вправа для розслаблення та глибокого дихання. Скажіть дитині, нехай уявить, що в неї в одній руці квітка, а в іншій — свічка. Тоді хай повільно зробить вдих через ніс й уявить, що відчуває запах квітки. Далі повітря треба видихнути через рот, наче задуваючи свічки. Вправу варто повторити декілька разів.

  • Вправа “Лінивий кіт”

Пограйтеся з дитиною в “лінивого кота”. Уявіть, що ви тільки прокинулися після довгого та приємного сну.

Широко позіхніть, помурчіть як кіт, витягніть руки, ноги і спину та повільно потягніться. Розслабтеся.

  • Гра “Три камінчика”

Чудово підійде для сумісного проведення часу, перебування в укритті, коли вимкнули світло.

Потрібно буде від двох до чотирьох учасників. Також знадобиться по 3 камінчика або будь-яких маленьких круглих предметів, які можна затиснути в кулачку.

Правила гри для двох: обидва учасники в кулачку ховають за спиною 1, 2 або 3 камінчика, щоб заплутати суперника. А можна злукавити і залишити руку порожньою. За сигналом обидва гравці виставляють перед собою “в гру” затиснутий кулак. Тепер завдання – вгадати, скільки камінців всього зараз в грі, і вони по черзі називають свій варіант числа від 0 до 6. Але повторюватися не можна.

Наприклад, якщо перший гравець назве “п’ять”, то другий вибирає з решти чисел. Далі розтискають кулаки і дивляться, хто виграв. Той, хто вгадав, викидає один свій камінчик, і гра триває. Якщо ніхто не вгадав, то просто грають далі. Перемагає той, хто позбувся всіх камінчиків раніше.

Ще смішніше грати в “три камінчика” втрьох або вчотирьох. Головне – не забути змінити варіанти відповідей від 0 до 9 і від 0 до 12. До речі, ця старовинна французька гра раніше використовувалася не тільки для розваг, а й для вирішення спорів.

Читайте також: Коли почнуться і скільки триватимуть канікули у Франківську

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору