Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

За те, що лікарні вчасно не отримали кисневі концентрати, постачальники сплатять 2,5 млн грн

Прокуратура Івано-Франківської області стягує 2,5 млн грн штрафу за несвоєчасне поставлення систем генерації кисню до прикарпатських лікарень.

Пише Інформатор з посиланням на обласну прокуратуру.

Наприкінці травня в 2021 році, Департамент охорони здоров’я від ОДА уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю про закупівлю медобладнання та інших медичних виробів на суму 30 млн 300 тисяч грн.

Кошти виділено з держбюджету. Згідно з договором, до кінця червня того ж року постачальник мав поставити обладнання системи генерації кисню до лікарень області.

Проте він цього вчасно не зробив і намагався продовжити термін договору до кінця 2021 року, хоча кошти на обладнання отримав. Департамент договір продовжувати не захотів, оскільки на Прикарпатті знову почав зростати рівень захворюваності на COVID-19. Тому покупець вимагав або поставлення товару, або повернення коштів, а також заявив про необхідність сплати пені за протермінування доставки.

Обладнання поставили у вересні та жовтні 2021 року. Через затримку, прокурори стягнули з ТзОВ понад 1 млн грн пені та 1,4 млн грн штрафу.

Читайте також: Присвоїв 200 тис грн на будівництві амбулаторії. На Прикарпатті судитимуть директора фірми

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору