Івано-Франківськ До сайту

Замість туалету — відро і шторка: що не так з укриттям в ліцеї №25

Сьогодні, 25 жовтня, Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради повідомив про початок ремонту в ліцеї №25 в Івано-Франківську. До слова, цього ж дня від батьків школи надійшли скарги про непридатність укриття для їхніх дітей.

Пише Інформатор.

Близько 16 години дня Департамент на своїй сторінці опублікував інформацію про початок ремонту. Там зазначили, що найбільшою проблемою приміщення в ліцеї зараз є зношеність підлогового покриття, яке не було розраховане на велику кількість дітей.

“Це створювало клуби пилу, тож було прийнято рішення залити напівсуху стяжку. Підрядник виконає роботи якнайшвидше. Але навіть в цей час укриття функціонуватиме, адже стяжка заливатиметься поступово. Також передбачені кошти на встановлення типових санвузлів”, — пише на сторінці Департаменту.

Водночас на одному з телеграм-каналів Івано-Франківська опублікували скаргу від підписника. Він стверджує, що до укриття ліцею батьків не пускали і запевняли, що там все зроблено та придатне для дітей:

“Виявилося, що туалету немає, є відро і шторка. Пилюка страшенна. Дітей спускається дуже багато, бо ще зараз в 25 школі вчиться і 10 школа. Діти задихаються в підвалі від смороду…Як можна було допустити, щоб діти були в таких умовах?”.

Ми вирішили зателефонувати до директорки ліцею Світлани Якимів, однак станом на 17 годину її мобільний телефон був поза зоною.

Цікаво, що ще в серпні для шкіл Прикарпаття виділили 20 млн на облаштування укриттів, а до початку року в обов’язковому порядку мали бути підготовлені приміщення у випадку повітряної тривоги.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com