Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як правильно вмикати електроприлади після віялових вимкнень світла

По всій Україні тривають віялові вимкнення електроенергії для того, щоб розвантажити мережу після ракетних обстрілів критичної інфраструктури з боку росіян. На Прикарпатті сьогодні вже оприлюднили графіки аварійних вимкнень.

Пише Інформатор.

Після відновлення електропостачання, багато споживачів одразу вмикають потужні електроприлади, які створюють повторне навантаження на мережу. Це може стати причиною аварій на станціях, тому прилади потрібно вмикати поступово.

ДТЕК Київські електромережі дала 5 порад, як правильно вмикати електроприлади після стабілізаційного відключення:

  • Якщо у вас зникло світло через стабілізаційне відключення за графіком — вимкніть всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити. А також вимкніть світло в приміщеннях, де в цей час не перебувають люди.
  • Після ввімкнення світла, не вмикайте одночасно всі енергоємні прилади. Серед таких: обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники тощо. Якщо ви вдома маєте декілька енергоємних приладів, тоді обмежтесь під’єднанням до мережі одного приладу, а інший увімкніть в інший період часу, обов’язково відімкнувши попередній.
  • Ті електроприлади, які мають таймери ввімкнення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00:00 до 06:00 ранку.
  • Для тих, хто користується електродвигунами та помповими станціями, рекомендують від’єднувати їх від мережі у час вимкнення світла та вмикати за 20-30 хвилин після появи світла.
  • Бізнес-клієнтів просять утриматися від використання зовнішнього освітлення для фасадів офісів, закладів харчування, торгових центрів тощо.

Читайте також: Вимкнення на Прикарпатті є аварійними – голова ОВА

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору