Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

На Прикарпатті планують побудувати завод з переробки сміття в електроенергію

Вчора, 28 жовтня, відбулася нарада стосовно будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами на території Прикарпаття. 

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу голови ОВА Світлани Онищук.

Станом на сьогоднішній день в Україні діє проєкт “APENA 3” щодо поводження з твердими побутовими відходами. Івано-Франківщина була внесена в цей проєкт замість Херсонської області.

“У рамках цього проєкту розроблено Регіональний план управління відходами в Івано-Франківській області до 2030 року, метою якого є створення ефективної та рентабельної системи управління відходами. Планується поділ області на кластери, у кожному з яких будуватимуться об’єкти поводження з відходами”, – повідомили у пресслужбі голови ОВА.

Така модель передбачає будівництво на Прикарпатті заводу, де відходи використовуватимуть як паливо для виробництва електроенергії.

Також побудують 5 станцій, на яких здійснюватимуть сортування, подрібнення відходів та компостування органічних відходів для отримання біогазу.

Наразі шукають інвесторів для втілення проєкту в реальність.

“Це є спільний проєкт органів місцевого самоврядування та інвестора, гарантом якого виступає держава”, – додає пресслужба.

Читайте також: На Прикарпатті знайшли сміттєзвалище, яке утворили біля дороги.

Фото є ілюстративним.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору