Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Франківщині затримали 21-річного адміністратора телеграм-каналу “Херсонская Республика”

На Івано-Франківщині затримали 21-річного адміністратора телеграм-каналу “Херсонская Республика”. Матеріали щодо нього уже передали до суду. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБУ в Івано-Франківській області.

На каналі поширювали новини окупаційної адміністрації Херсонщини та підтримували росіян. Як виявилося, адміністратор каналу народився та жив на Прикарпатті. Канал був створений ним у квітні. “Ньюзмейкерами” стали гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо та його заступник Кирило Стремоусов.

У новинах розповідали про зміну герба на російський, впровадження російського рубля, перейменування вулиць, видачу паспортів рф. Багато інформації було і про референдум щодо приєднання до рф. Пости рясніли зневагою до ЗСУ та українців, а окупанти поставали як “визволителі”.

Слідчі СБУ обвинувачують фігуранта за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із публічними закликами до захоплення державної влади);
  • ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації незаконних референдумів на тимчасово окупованій території та публічних закликах до проведення таких незаконних референдумів на тимчасово окупованій території)
  • ч. 2 ст. 435- 1 (поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовців, які здійснюють заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації);
  • ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікації її учасників).

Хлопець зараз під вартою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Блогер вирішив зняти відео обстрілу Бурштинської ТЕС і викласти в мережу – його затримала СБУ.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору