Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ повідомила про підозру екссудді-колаборанту

СБУ викрила колишнього суддю Жовтневого районного суду Маріуполя, що займався колабораційною діяльністю.

Повідомляє Іноформатор із посиланням на управління СБ України в Івано-Франківській області.

З липня він співпрацює з окупантами в незаконно створеному суді – займається організацією роботи, формує апарат органу, а також бере участь у викраденні судових справ із приміщень районних судів міста, щоби вивезти їх до псевдореспублік. Окупанти називають це “налагодженням роботи судів за законодавством “днр”.

У 2014 році екссуддя вже допомагав росіянам. Так, за його рішенням затриманий СБУ власник донецької типографії, який друкував для бойовиків бюлетені, військові квитки та газети «Новоросія» й «Донецька республіка», уникнув покарання. Суддя випустив його під особисте зобов’язання, після чого фігурант утік і зараз розшукується.

Наразі колишньому судді повідомили про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконних судових органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Стаття передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру найманцю “Вагнера” з Франківщини.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору