Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сінабони і в Карпатах сінабони: рецепт вихідного дня від господині з Білих Ослав

Якщо ви звикли вважати, що в Карпатах їдять тільки банош, кулешу, м’ясо з картоплею та страви з грибів, то хочемо вас запевнити – це зовсім не так. Таку їжу дійсно вважають традиційною, але господині в гірській місцевості частенько готують і за іноземними рецептами. Наша читачка Діана з Білих Ослав поділилася приготуванням смачних сінабонів, які вперше були спечені в США.

Пише Інформатор.

Сінабони — це один з найвідоміших видів булочок у світі. Назва походить від особливого сорту кориці, який додають у випічку. Над приготуванням сінабонів доведеться трохи поморочитися, але результат цього вартуватиме.

Для сінабонів нам знадобляться інгредієнти:

  • для тіста:

Молоко — 250 мл.
Борошно пшеничне — 4,5 склянки.
Цукор — 100 г.
Вершкове масло — 75 г.
Сіль — 1 ч. л.
Сухі дріжджі — 2,5 ч. л.
Яйце — 2 штуки

  • для начинки:

Мелена кориця — 2,5 ст. л.
Цукор — 1 склянка.
Вершкове масло — 75 г.

  • для помадки:

Цукор — пів ч. л.
Цукрова пудра — 200 г.
Вершкове масло — 50 г.
Вершковий сир — 100 г.
Сіль —  дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Спочатку треба змішати в мисці сухі дріжджі з теплим молоком, додати столову ложку цукру та залишити суміш в теплому місці. Миску накрити харчовою плівкою. Чекати треба до 20 хвилин.
  2. В іншій мисці розтерти яйця з рештою цукру, додати масло та влити опару. Потім посолити і все перемішати. Тоді невеликими порціями додавати просіяне борошно і перемішувати, тісто має вийти еластичним. Миску знову накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на годину. Потім його знову треба буде трохи перемішати руками і залишити на ще одну годину.
  3. За той час замішати в посудині цукор і корицю для начинки. Готове тісто розкачати на стільниці і змастити маслом, посипати цукром і корицею. Варто посипати тісто не доходячи до країв, щоб булочка потім гарно склеїлася.
  4. Сформуйте тісто в рулети і заверніть їх. Деко для випікання змастіть маслом та викладіть булочки на невеликій відстані одна від одної. Тоді накрийте їх рушником ще на пів години.
  5. Випікати сінабони треба за температури 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
  6. Для помадки треба змішати всі інгредієнти та можна розігріти на паровій бані, щоб краще покрити сінабони.

Ось такі смачні сінабони вийшли! Діана каже, що готує їх не дуже часто, адже приготування займає трохи часу. Але потім випічкою любить поласувати вся сім’я, а в кухні ще надовго залишається приємний аромат кориці.

Тож смачного вам! Якщо маєте улюблений рецепт із цікавою історією, діліться ним у коментарях під цією публікацією у фейсбуці.

А це, до речі, красива природа місцевості, де проживає Діана. Каже, що насолоджуватися смаком сінабонів з такими краєвидами в рази приємніше.

Читайте також: Глінтвейн із яблучного сидру для холодного вечора: рецепт вихідного дня

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору