Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Під час воєнного стану паспорти можна оформити простіше | що передбачає нова постанова

28 жовтня в Україні прийняли постанову, завдяки якій спрощують порядок оформлення паспортів під час воєнного стану.

Повідомляє Інформатор.

Постанова набирає чинності 14 листопада. Таким чином можна оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон дитині на підставі звернення лише одного з батьків за кордоном у дипломатичній установі.

Також з’явилася можливість зробити е-паспорт громадянина України, е-паспорт для виїзду за кордон тим людям, які не змогли отримати ці документи через окупацію. Отримати документи тепер можна буде у тому відділі ДМС, який їх не приймав. А ще паспорти можуть переслати в інше місто чи за кордон.

Серед змін і те, що тепер закордонний паспорт дитини можуть отримати не тільки батьки – це може бути хтось інший. Цю людину мають визначити батьки або ж їх законні представники.

Розширили і коло свідків, які беруть участь у ідентифікації особи під час отримання паспорта після досягнення 18 років. Цей процес можна робити через відеозв’язок, якщо представники сім’ї не можуть бути присутніми.

“Зросла кількість бажаючих оформити закордонний паспорт чи інші документи. Передбачено багато нових змін. Державна міграційна служба України для потреб українців, які перебувають у Польщі, організувала роботу “Паспортних сервісів” у Варшаві, Кракові, Гданську. Планують, що такі ж комплекси запрацюють у декількох країн”, – зауважив начальник УДМС в Івано-Франківській області Сергій Саїв.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору