Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як одягнутися взимку, щоб було тепло і виглядало стильно | поради стилістки

Коли на вулиці холодно, часто хочеться вдягнути на себе якомога більше одягу й закутатися в теплий шарф. А при цьому – ще й гарно виглядати. І поєднати такі бажання можливо, адже в тренді зараз багатошаровість, а об’ємний шалик може стати родзинкою образу.

Пише Інформатор.

Ми поспілкувалися з персональною стилісткою Юлією Крижалкою (Лотвин), яка дала поради, як виглядати стильно в холодний осінньо-зимовий період.

Стилістка у формуванні гардеробу завжди звертає увагу не на трендовість одягу, а на те, личить він людині та її стилю життя чи ні. Юлія проводить консультації для клієнтів щодо їхнього особистого стилю. Каже, що першою умовою для оновлення гардеробу є анкетування. Для початку треба зрозуміти, чим людина займається протягом дня, які в неї звички, сфера діяльності.

Тоді слід виконати вправу, коли стиль життя людини ділять на категорії у відсотковому співвідношенні: спочатку треба намалювати коло та розкреслити скільки і де часу проводить клієнт чи клієнтка. До прикладу, 30% дня людина проводить на роботі, 10% – у спортзалі, ще 20 % витрачає на прогулянки з друзями чи з коханою людиною. Згідно з цими показниками, складають список одягу, який буде відповідати потребам людини. Тут також треба зважати на сезон.

Такий аналіз допоможе зрозуміти, що треба докупити, щоб не було багато речей, але при цьому можна було б створити стильні образи. Нерідко дівчата скаржаться, що через певні, на їхню думку, особливості фігури чи будову тіла, їм не можуть личити деякі предмети одягу. До прикладу, стилістка мала кейс, коли клієнтка була впевнена, що в неї широкі плечі, і вона не може носити піджак чи жакет. При цьому їй подобалися оверсайз-варіанти цього одягу, але вони робили плечі більшими.

Як зазначає Юлія, в цьому випадку корегуються також психологічні аспекти в людини, приходить розуміння, де є проблема та як її вирішити:

“Насправді проблем з фігурою чи будовою тіла ні в кого немає, просто треба правильно обрати річ. Наприклад, цій клієнтці ми підібрали піджак без плечиків, які додають зайвого об’єму. Так корегувати можна будь-який одяг”.

А тепер поради від стилістки, що ж одягати взимку на вулицю:

Верхній одяг

Зима-осінь — це період, коли ми ходимо у верхньому одязі. Хтось має одне пальто, у когось їх два або три. В будь-якому випадку завжди хочеться різноманітності, тому виникає питання, що ж краще купити.

Щодо пальта, то така річ з хорошим складом може коштувати 6-7 тисяч. Це не дуже мала сума, тому є вправа, щоб зрозуміти чи вигідною вам буде покупка. Треба поділити вартість пальта на кількість разів, скільки ви будете його носити. До прикладу, пальто за 6 тисяч гривень ділимо на 100 чи 150 разів ходіння в ньому. Тоді отримуємо суму щоденного носіння цього пальта. Зазвичай таку ж суму ми витрачаємо на каву кожного дня. Такий аналіз можна застосовувати до будь-якої покупки.

Для жінок завжди рекомендую обирати пальта прямого крою довжини міді або максі та купувати на один розмір більше. Під таке пальто можна буде одягати як сукню, так і теплий великий светр. Щодо складу, то раджу обирати від 50% шерсті, вовни або кашеміру. Тоді воно буде теплим, не буде кошлатитися та триматиме гарно форму.

Фото: Instagram, @nikahuk

Фото: Instagram, @nikahuk, @chervinska_

Взуття

Взуття — це передусім про здоров’я та комфорт. Тому коли воно не якісне, а ми його носимо кожен день, може натирати. Всі речі мають бути зручними та практичними. Наприклад, я багато ходжу та їжджу за кермом, тому мені не комфортно ходити на підборах. Тому переважно все моє взуття на низькому ходу, але я обираю цікаві моделі, щоб урізноманітнити свої образи. Взуття не обов’язково має бути однотонне, можна обрати модель з принтом.

У нас є класний український бренд “Морква”, де шиють взуття з натуральної шкіри за помірними цінами. Можна обрати принт, текстуру, колір. З таким взуттям я одягаю подовжене пальто, сумку і тоді весь образ виглядає по-іншому. Кожна річ окремо — проста, але якісна. Разом вони створюють збалансований образ.

Сукні

Номер “один” взимку — це в’язані трикотажні сукні максідовжини, їх можна взяти з якимось цікавим розрізом. Такі сукні поєднуються з високими чоботами або масивними ботами. Коли ми хочемо одягнути якусь легшу сукню, тоді під низ варто взяти теплі чорні колготи, високі чоботи, які “заходять” під сукню, а зверху — светр або кардиган.

Фото: Instagram, @greenteanosugar

Аксесуари

Щоб урізноманітнити та доповнити образ, можна придбати декілька шарфів різних кольорів. Цікаво дивиться, коли вони об’ємні та подовжені. Тоді їх можна використовувати як головний убір, або ж намотувати різними способами. Так можна змінювати образи, коли одне пальто, але різне взуття, сумка та шарфи. Люблю також замість шарфів використовувати теплі светри. При цьому светри обирати яскравих кольорів. До прикладу, жовтий чи рожевий.

Фото: Instagram, @kryzhalka

Шапки

Не всім людям личать шапки, але без них взимку буде холодно. Замінити їх можна теплими вовняними хустинками або шовковими. Їх треба щільно зав’язати, можна трохи припустити волосся спереду, додати окуляри, і це буде виглядати супер стильно. Або ж замість шапки взяти великий об’ємний теплий шарф. Того року був популярний тренд на балаклави. Їх я не дуже люблю, але вони круто виглядатимуть у поїздці в гори.

Тож обирайте свій стильний лук на зиму, але пам’ятайте про комфорт і тепло. Більше порад дивіться на сторінці стилістки: @kryzhalka

 

Анастасія Стецькович

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору