Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вже пора перевзувати автомобіль: як замінити літню гуму на зимову в Івано-Франківську?

На календарі вже 11 листопада. Вдень стає все прохолодніше, а вночі вже можна навіть трошки змерзнути. Якраз час для того, аби “перевзувати” ваш транспортний засіб і одягати на нього круглі “зимові чоботи”. Але як це зробити? Де у нашому Франківську замінити гуму на колесах? Чи воно взагалі треба?

Інформатор зараз усе вам розповість. Тож погнали 😉

Коли стає прохолодніше, то відповідно збільшується вірогідність появи на дорозі ожеледиці. Вночі час від часу з’являється туман, який на ранок якраз перетворюється у воду та залишається на асфальті.

Зимова гума відрізняється від літньої в основному тим, що на першій інший рисунок протектора, склад гумової суміші та маркування.

Стосовно протектора, то на зимовій гумі він глибший і має досить складну форму. Також шини випускаються в шипованому і нешиповані вигляді. У першому варіанті маленькі металеві шипи видно на протекторі. В цьому випадку зчеплення зі слизькою зимовою дорогою забезпечується за рахунок них. Другий варіант – це ламелізована або як, їх часто називають, фрикційна шина. Підвищені тягово-зчіпні характеристики цих покришок досягаються за рахунок нанесених на блок протектора великої кількості зиґзаґоподібних прорізів – ламелей. Вони здатні збільшувати площу контакту шини на льоду або на снігу і немов прилипати до дорожнього покриття. За цю якість їх ще називають «липучками».

Відповідно ви обираєте вид зимової гуми, яка для вашого регіону буде найкраще підходити.

Коли ж вже гума у вас, то є два варіанти: “перекинути” гуму на автівку самотужки (якщо ви маєте бажання, досвід і відповідні інструменти), або ж звернутися у спеціальні пункти шиномонтажу, яких чимало у Івано-Франківську.

Тож як відбувається ця процедура?

Ви приїжджаєте на шиномонтажний пункт. Майстер підходить до вашого автомобіля, підіймає його за допомогою домкрата і спеціальним інструментом відкручує болти на колесах. Він знімає ковпак а потім й самі колеса.

Майстер несе колеса до необхідних інструментів. Там він спускає повітря з шини і, затискуючи колесо на верстаті, знімає саму покришку з обода.

Зимову покришку майстер змащує спеціальним розчином, який допомагає краще з’єднувати її з ободом.

 

Майстер встановлює зимову покришку на обід.

Кожну шину балансує.

Після того, як усі колеса готові, майстер встановлює їх на автомобіль.

Ваша автівка готова.

У шиномонтажі, в який ми звернулися, “перевзування” нам коштувало 540 грн. Проте все залежить від радіуса колеса. Чим він більший – тим дорожче.

Гуму на нашій автівці ми замінювали на шиномонтажному сервісі, який знаходиться за адресою вулиця Надрічна, 48. Вони одразу взяли машину і зробили усе за пів години.

Читайте також: Скільки коштує миття машини на мийках самообслуговування Івано-Франківська?

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору