Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому тепло не в усіх оселях Франківська

В Івано-Франківську мешканці продовжують скаржитися на холодні батареї. У чому справа? Коли тепло з’явиться в усіх оселях міста?

Повідомляє Інформатор. 

Скарги франківці надсилають в службу оперативного реагування.

“Гвардійська, 5, третій під’їзд — немає тепла, зранку вже не було по всіх кімнатах! В будинку багато пенсіонерів, сімей з малими дітьми!”, – пише Валентина Вагилевич. Їй відповіли: “За інформацією ТКЕ, вирвало кран Ø32 перед тепловим лічильником”.

“Привокзальна, 9, кв. 73 – тепла немає. Навіть води в системі. В сусідніх під’їздах включено, наш 6-ий – ні! Чому?” – запитує Люда Мотрук.

“Галицька, 105. Проблема з опаленням в квартирах 17, 13, 9, 5. Дві з чотирьох батарей холодні”, – пише інший мешканець.

Наразі 50 будинків “Комфортного дому” без опалення. Ситуація в кожному – різна. Так, у будинку на Сорохтея, 16 а комунальники не мають доступу до горища, відповідно батареї не можуть розповітрити. Близько 300 стояків у будинках міста – нерозповітрені.

“Роботи проводяться. У нас найбільший підрядник – “Теплокомуненерго”. Також ми працюємо своїми силами. Наші сили спрямовані у бік Коновальця, районів Городок, Бам, оскільки там найтяжча ситуація з мережами. Щодня проводимо роботи. Запуск йде не так, як би хотілося, але найближчими днями все буде врегульовано. Котельні увійшли в режим, тепер буде легше розповітрювати батареї. Багато скарг через заповітрені батареї – часто люди не вміють цього роботи чи немає сусідів”, – зауважив керівник “Комфортного дому” Василь Скиданчук на оперативній нараді в міського голови.

Аварійна “Теплокомуненерго” працює цілодобово. 1800 заявок прийняли упродовж семи днів. Учора на Позитроні запустили 40 будинків, де була недодача тепла. Зі слів заступника міського голови Руслана Гайди, за три тижні ситуація з теплом буде вирішена.

“Влітку, навесні починайте робити внутрішньобудинкові роботи. Робіть збори і попереджуйте жителів. Мережі будинку належать мешканцям. Якщо в будинкам 30-50 років не роблені ремонти, внутрішньобудинкові мережі не витримають подачі тепла. Треба робити ремонти, збирати кошти, а місто буде дофінансовувати”, – сказав він.

Станом на сьогодні – 12 поривів, більшість з них у роботі. До кінця тижня пориви усунуть.

“Ніхто не застрахований, що будуть нові пориви. Тепломережі у складному стані. Є проблемні питання. У більшості випадків вони там, де немає обслуговуючої компанії чи ОСББ. Люди самостійно усувають пориви, втручаються у замкнуте коло тепломережі. Горища закриті, у кого ключі – невідомо”, – зазначив виконувач обов’язків директора “Івано-Франківськтеплоенерго” Володимир Громко.

Проблемні будинки:

  • Сорохтея, 16 а
  • Коновальця 34,
  • Коновальця, 99
  • Коновальця, 130
  • Коновальця, 147
  • Петлюри, 5 а
  • Дудаєва, 1
  • Слави Стецько, 4
  • Незалежності, 97а
  • Незалежності, 95
  • Бандери, 60а

До теми: Не в усіх будинках Франківська тепло.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, TelegramНадсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору