Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Обережно, шахраї: 84-річну прикарпатку ошукали на 20 тисяч гривень

Прикарпатці продовжують довіряти неперевіреній інформації й самотужки пересилають аферистам десятки тисяч гривень.

Пише Інформатор із посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

Днями до 84-річної жінки зателефонувала невідома й повідомила, що її дочка начебто завдала тілесних ушкоджень неповнолітній і на лікування потрібні гроші. Довірлива пенсіонерка за лічені хвилини перерахувала на невідомий рахунок 20 тисяч гривень.

Такі ситуації – не рідкість. Поліція Прикарпаття застерігає, що до вас можуть зателефонувати й повідомити, ніби хтось із ваших рідних чи близьких потрапив у скруту: вчинив ДТП чи інший конфлікт, тож на вирішення проблеми потрібні гроші. Будьте певні – це шахраї.

Щоб убезпечити себе, ніколи не пересилайте гроші телефонним аферистам. Завжди перевіряйте інформацію – перетелефонуйте родичам особисто й впевніться, що в них усе добре. Якщо додзвонитись не вдалось, одразу зверніться до правоохоронців.

Якщо орендуєте помешкання, вам також слід бути обачними, щоби не потрапити на гачок шахраїв, які вимагають передоплату за бронювання або за перегляд житла. Щоби оренда житла не закінчилась втратою коштів і слідчим процесом, ніколи не платіть завчасно, доки не відвідали помешкання й не підписали договір про оренду. Також перевіряйте контакти власника по соціальних мережах, просіть показати всі документи на квартиру, не бійтесь ставити питання й звертатись до юристів за роз’ясненнями. Не варто також спокушатися на явно занижену ціну. Якщо маєте підозри, що спілкуєтесь із шахраєм – телефонуйте в поліцію.

Читайте також: У Франківську викрили call-центр шахраїв, які працювали по всьому світу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору