Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

За якими графіками вимикають світло на Прикарпатті?

Сьогодні, 16 листопада, за вказівкою “Укренерго”, в області паралельно діють два види обмежень електроенергії: графік аварійних вимкнень (ГАВ) та графік погодинних вимкнень (ГПВ).

Повідомляє Інформатор із посиланням на Прикарпаттяобленерго.

Вимкнення за графіками може тривати до 5 годин за однією адресою. Протягом доби можливі декілька вимкнень електроенергії за однією адресою. Наразі енергосистема працює нестабільно, тож вимкнення можуть бути частими. Дізнаватися інформацію про них краще на офіційних ресурсах компанії – на сайті, у Facebook та у VIBER.

Графіки аварійних відключень застосовують у разі раптового виникнення аварійного дефіциту потужності в енергосистемі держави. Це крайній захід, який вводиться негайно за розпорядженням диспетчера «Укренерго». Фактично, диспетчер «Укренерго» реагує на аварійний ріст споживання понад можливості виробництва електроенергії і, за потреби, миттєво дає команду на знеструмлення диспетчеру обленерго. Оскільки така ситуація непланова, заздалегідь попередити споживачів про вимкнення неможливо.

Графіки аварійних вимкнень – це документ із переліком ліній електропередачі за чергами, які можуть бути вимкнені відповідно до того, скільки навантаження необхідно зняти. Кожна черга приєднань має свої об’єми навантажень. Свою адресу у 10 орієнтовних чергах ГАВ можна знайти на стартовій сторінці сайту під кнопкою «Графіки аварійних вимкнень». Наразі Графіки узгоджуються з ОВА.

Графік погодинного відключення електроенергії застосовується, щоби запобігти порушенням режиму роботи енергосистеми України внаслідок дефіциту електричної потужності. Вони стосуються випадків, коли дефіцит можливо передбачити хоча б частково.

Ці Графіки – теж документ, але в ньому диспетчери обленерго розшифрували приєднання, вказавши вулиці, населені пункти та ймовірні години вимкнень за днями тижня та згрупували в 3 черги. Графіки застосовують за розпорядженням «Укренерго». Він, якщо це можливо, попереджає про необхідність розвантажити мережу за день або кілька годин до розпорядження про знеструмлення. В цьому випадку є змога попередити населення про можливі вимкнення. Знайти свою адресу та орієнтовні години знеструмлень можна на стартовій сторінці сайту під кнопкою «Графіки аварійних вимкнень» – «ГПВ».

Читайте також: В Івано-Франківську на 90% відновили електропостачання

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору