Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську на 69 років заклали Капсулу часу з посланнями до студентів

Сьогодні, 17 листопада, до Міжнародного дня студента в Івано-Франківську заклали Капсулу часу, куди помістили листи сучасних студентів для своїх наступників.

Пише Інформатор.

У капсулу заклали близько 100 послань для наступного покоління. Її відкриють через 69 років, у рік святкування 100-ї річниці Незалежності України.

Участь у заході взяли представники місцевих університетів: Івано-Франківський національний медичний університет, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та університет Короля Данила.

Заступник голови профкому ІФНТУНГ Сашко Станецький писав листа до майбутніх студентів:

“У листі запитував, що буде за 69 років. До прикладу, чи буде все ще існувати університет, чи набуде наше місто нових масштабів та інше. Бажав студентам все ще вчитися, адже без освіти — нікуди, тому треба мати хоча б базові знання. Спеціалісти потрібні всюди”.

Студенти університет Короля Данила до капсули вклали близько 20 листів. Писали, що свою країну хочуть бачити вільною та вірять, що війна закінчиться вже зовсім скоро. Також мріють про незалежну та потужну Україну, про яку говоритимуть у кожному куточку планети.

Ми з сім’ями відвідаємо Крим, побачимо відбудовані Маріуполь і Харків”, — йшлося в одному з листів.

Із Днем студента молодь привітав міський голова Руслан Марцінків:

Всі ми були студентами і пам’ятаємо, що це 17 листопада, і для кожного – це урочиста подія. Тож хочемо цим символічним заходом показати, що Україна була, є і буде великою світовою державою”.

Окрім закладенння Капсули часу, сьогодні привітали грамотами активних студентів Івано-Франківська. Для присутніх також виступили TAYNA та 7teen’s.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору