Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Дрова для постраждалих регіонів України: подробиці

Більше 13 000 кубометрів дров підприємства Державного агентства лісових ресурсів України відправили на постраждалі території. Дрова отримали на Херсонщині, Запоріжчині, Донеччині, Миколаївщині, Сумщині, Харківщині, Дніпропетровщині та Чернігівщині.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця.

“Першочергово мають право на отримання паливної деревини пенсіонери, важкохворі, особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї, особи, які на час опалювального періоду не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг”, – йдеться у повідомленні.

Для того, аби отримати безкоштовні дрова, необхідно звернутися в територіальні громади.

Станом на сьогоднішній день Держлісагентством заключено угоди із місцевими громадами на 125 млн грн. Їм мають поставити 67 тисяч кубометрів дров. Водночас, кількість угод і, відповідно, обсяг поставок постійно збільшується.

Найбільші поставки у прифронтові райони здійснюються з лісогосподарських підприємств Волинської, Житомирської, Сумської та Чернігівської областей.

Також додають, що Держлісагентство задовольняє всі заявки на поставку від місцевої влади постраждалих районів.

“Ми одразу запевнили, що доставимо увесь обсяг дров, передбачений програмою Уряду і чітко виконуємо зобов’язання. Проте деякі громади вирішили скористатися послугами приватних постачальників. Водночас, у випадку проблем, ми завжди готові прийти на допомогу”, – зазначають в установі.

Наразі на складах підприємств наразі 175 тисяч кубометрів дров. Темпи заготівлі є високими. За минулий місяць реалізовано 408 тисяч кубометрів, за першу декаду листопада — 166 тисяч кубометрів.

Потенціал заготівлі до кінця місяця перевищує кількість отриманих заявок на поставку палива.

Читайте також: Як купити дрова онлайн: на сайті “ДроваЄ” запрацювала гаряча лінія.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору