Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Література, графіка, кіно та театр — що відбудеться у Франківську в середу

Завтра, 23 листопада, в Івано-Франківську запрошують на ряд культурних та пізнавальних подій, тож середина тижня обіцяє бути цікавою.

Повідомляє Інформатор.

Завтра в місті відбудуться:

  • Відкриття виставки “Червона Лінія”

Завтра відбудеться відкриття виставки графіки Олексія Ревіки з Києва.

Серія “Червоної лінії” поділена на дві частини. Перша була розпочата в кінці 2021 року і закінчилась 24.02.22 року. Друга частина почалась одразу під час російського повномасштабного вторгнення в Україну. Кожен лист твору ілюструє жахіття, які були скоєні російськими військовими під керівництвом влади росіі в містах Украіни. Простими графічними засобами (техніка каракулі), автор доносить світу про агресивні дії росії по відношенню до української нації та держави.

Коли: 17:00

Де: Центр сучасного мистецтва

  • Презентація книжки Любові Загоровської “#Моя УПА”

Книжка вийшла цього року до 80 річниці з моменту заснування Української повстанської армії. Авторка разом з істориком і громадським діячем Володимиром В’ятровичем спілкуватимуться про книжку. “#МояУПА” зібрала 39 історій тих, хто боровся за вільну Україну в лавах УПА або ж допомагав повстанцям.

“Голоси людей, які зазнали переслідувань, арештів, репресій залишилися незламними й нескореними, можна почути наживо, адже до кожної з історій у книжці додається QR-код, за посиланням – аудіозапис монологу. Це книга-сповідь, яку варто прочитати, аби осмислити важливу сторінку історії України через призму людської долі. Сотенний УПА Мирослав Симчич, зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків, медсестра УПА Катерина Гаврилів та інші, хто ділився з Любов’ю Загоровською своїм досвідом, говорили не лише за себе. За їхніми історіями стоять сотні-тисячі історій тих, кого знищено у всіх сенсах цього слова, чиї імена витерто з пам’яті, загублено у вирі подій ХХ століття”, —  йдеться в описі події.

Коли: 18:00

Де: Підземний Перехід Ваґабундо

  • Вистава “Любов до гробу”

Комедія за мотивами п’єси Альдо Ніколаї.

“Неймовірна жінка вміє наповнити життя чоловіка, якого кохає. Вона щедра, пристрасна. Вона віддає всю себе цілковито. Від неї нікуди не дітися. Якщо ви намагаєтеся бути терплячим, вас звинувачують у холодності. Якщо ви відмовчуєтеся у відповідь на провокації, то ви автоматично стаєте “безсердечним монстром, що зіпсував усе її життя»” І боронь Боже сказати чого зайвого, тоді вже знайте – ця інформація тепер працює проти вас. Все, ви у пастці! Але, на щастя, італійський драматург Альдо Ніколаї знайшов вихід. Попереджаємо, метод негуманний, тому секретний. Після перегляду прохання не розголошувати”, —  йдеться в описі вистави.

Квитки можна придбати за посиланням.

Коли: 18:00

Де: Івано-Франківський драмтеатр.

  • Кіноперегляд короткометрівок

За допомогої організацієї “Сучасне Українське Кіно”, в Івано-Франківську пройде вечір короткого метру. На глядачів чекає три стрічки експериментального кіно на грані документалістики:

1. Валерія Сочивець “Гойдалки”
2. Анастасія Бабенко “Пелюшковий торт”
3. Нікон Романченко “Ніч у Леополісі”

Коли: 19:00

Де: Urban Space 100

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору