Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Дощ, сніг та ожеледиця очікують на франківців 24 листопада

Завтра, 24 листопада, в Івано-Франківську знову попереджують про небезпечні наслідки погоди. Протягом доби на дорогах буде зберігатися ожеледиця, а також йтиме помірний дощ і мокрий сніг.

Пише Інформатор з посиланнням на Івано-Франківський ЦГМ.

Завтра зранку очікується туман з видимістю 100-500 метрів. Температура вдень складатиме 2-4⁰С тепла, а вночі — від 1 до 3 градусів морозу. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. До слова, максимальну швидкість вітру цього дня зафіксували в 1973 році, коли пориви сягали 22 м/с.

Вологість — 91%, тиск — 734 мм рт. ст.

Народний прогноз погоди: 24 листопада відзначається день преподобного Феодора Студита, сповідника.

У народі казали: “З дня святого Феодора Студня прилітають зимові вітри, від яких буває холодно на дворі й морозно на землі”. Зазвичай з цього дня починає студити і морозити: “На Студня холоднеча що не день — лютіша і гірша”. Часто це буває сніжний день. За 24 листопадом передбачали погоду на майбутню зиму: якщо день був теплим, то й зима буде теплою, і навпаки.

Свої іменини, окрім Федора, також святкують Вікентій, Віктор, Максим, Мина, Степан, Степанида та Флора. Цього дня не радять свататися або одружуватися, бо, за повір’ями, союз буде невдалим.

Інформатор бажає вам гарного дня, триматися попри всі негаразди та пам’ятати про турботу за своїх близьких. Близьких не тільки людей, а й чотирилапих. Чому вони зараз можуть бути в небезпеці, читайте в матеріалі:

Обережно: під капотом вашої автівки може грітися котик

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору