Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Що треба знати про зміну порядку надання субсидій?

У вересні уряд змінив порядок надання субсидій. Тепер цим процесом займаються у Пенсійному фонді України.

Інформатор із посиланням на Івано-Франківську ОВА розповідає, що зміниться з грудня.

Житлові субсидії, як і раніше, нараховують органи соціального захисту населення. Кошти виплачують органи Пенсійного фонду України.

До кінця листопада органи соціального захисту продовжують приймати й опрацьовувати звернення громадян щодо призначення житлових субсидій.

Від грудня цього року призначення житлових субсидій і прийом громадян з цих питань здійснюватимуть органи Пенсійного фонду України. Звернутись по допомогу можна незалежно від місця проживання.

Також з’явиться можливість звертатися із питаннями про субсидії електронно: через веб-портал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Із січня 2023 року весь процес (прийом громадян, призначення, нарахування і виплата) здійснюватимуть органи Пенсійного фонду України. Інформація про одержувачів передадуть Пенсійному фонду України. Залишиться можливість звернення до уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради вашої територіальної громади та центру надання адміністративних послуг, а також через портал “Дія”.

Таким чином, для громадян, які вже отримують житлову субсидію, нічого не зміниться. Змінюється лише орган, який надалі адмініструватиме їх надання. Громадяни, як і раніше, отримуватимуть виплати на свій банківський рахунок або через поштове відділення.

Важливо: заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг аналізується лише під час призначення житлової субсидії. За наявності простроченої понад три місяці заборгованості, термін позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 680 грн, субсидію можуть призначити лише в разі укладення договору про її реструктуризацію або оскарження споживачем заборгованості в суді.

Для домогосподарств, яким житлова субсидія вже призначена до закінчення опалювального сезону (квітень 2023 року), наявність заборгованості враховуватимуть під час її призначення на наступний період у травні 2023 року.

Читайте також: Що треба знати франківцям про субсидії

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору