Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську презентували “Пункт Незламності” в центрі міста

Сьогодні, 24 листопада, у Івано-Франківську офіційно презентували “Пункти Незламності”, які знаходяться на території міста та області.

Інформатор побував у Пункті, аби поділитися із вами всіма деталями про такі місця.

Це спеціальне місце, в якому можна зігрітися, підзарядити ваші пристрої, попрацювати та випити чаю або кави.

Воно вміщає 50 людей одночасно.

У кожному з Пунктів буде генератор для безперебійної подачі електроенергії. Також він обладнаний інтернетом, додатковими обігрівачами та вуличним світлом.

Всього на території області розгорнули 8 мобільних та 126 стаціонарних “Пунктів незламності”. Про це повідомила пресслужба ДСНС нашої області.

Як розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, наразі усі працюються для того, аби система продовжувала злагоджено функціонувати й такі Пункти продовжували відкриватися на Прикарпатті:

“Сьогодні дуже важко це робити. Наша система ППО дуже активно працює і багато ракет збиває, але є й влучання. Тому наші енергетики працюють цілодобово.

На сьогоднішній ранок 80 відсотків області було відключено від електрики. Проте наші спеціалісти обіцяють, що ситуація буде покращуватися. Поетапно вмикатимуть світло на дві години в усіх чергах”.

Також Світлана Онищук додала, що у Пунктах знаходитимуться люди, які надаватимуть консультації з базових питань громадян.

Крім того вона повідомила, що усі медичні заклади області на 100 % забезпечені генераторами:

“Як тільки вимикається світло, то працюватимуть генератори. Соціальна сфера також забезпечена генераторами”.

Інформатор побував у Пункті Незламності на Вічевому майдані Івано-Франківська і показав вам його на нашій Facebook-сторінці.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Артем Тригуб

Нагору