Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

За зберігання пального для генераторів без ліцензії – штраф у 500 тис грн.

Через вимкнення світла підприємці та мешканці купують генератори. Пальне слід десь зберігати і слід це робити правильно. Інакше – штраф. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Auto 24.

На зберігання пального слід мати ліцензію. Суб’єктам господарювання заборонено зберігати пальне для своїх потреб без такої ліцензії. На цьому акцентують у головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Порушники можуть сплатити штраф у розмірі 500 000 грн.

Відповідно до статті 15 Закону № 481 ліцензія на зберігання пального не отримується на місця зберігання пального, що використовуються:

  • державними, комунальними підприємствами;
  • підприємствами, установами та організаціями системи державного резерву;
  • суб’єктами господарювання (й іноземними, які діють через зареєстровані постійні представництва) для зберігання пального, що споживається для власних виробничих потреб лише на нафто- та газовидобувних майданчиках, бурових платформах, яке не реалізується через місця роздрібної торгівлі.

Суб’єкт господарювання має право зберігати пальне без ліцензії в місцях виробництва пального, роздрібної або оптової торгівлі пальним, на які отримав ліцензії. Суб’єкти господарювання, що зберігають пальне у споживчій тарі до 5 літрів, ліцензію не отримують.

До теми: Користуємось генератором безпечно: поради рятувальників.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору