Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вперше в Україні. У Франківську відбувся показ фільму “Коза Ностра. Мама їде”

Сьогодні, 29 листопада, в Івано-Франківську відбувся показ фільму “Коза Ностра. Мама їде”. Глядачі мали змогу поспілкуватися з виконавицею головної ролі Ірмою Вітовською. 

Повідомляє Інформатор.

Це перший показ цього фільму в Україні. “Коза Ностра. Мама їде” – україно-італійська комедія. Її задумали ще п’ять років тому продюсерка Катерина Вишневська та сценаристка Анастасія Лодкіна. Кіно знімали у Сицилії, на околицях Риму та в Карпатах.

Ірма Вітовська вивчила італійську, аби її голос не дублювали в італійському варіанті стрічки.

Героїню Ірми Вітовської звати Влада Коза. Вона їде в Італію, і там її доля зводить з мафіозі Фредо Логаном. Далі спойлерити не будемо. Але скажемо, що Влада – ще та жінка.

“Це не про жінку, яка їде від безнадії, а про сильну жінку. Помилково пишуть, що головна героїня – заробітчанка. Ні”, – зауважила Ірма Вітовська.

Режисер фільму – італієць Джованні Дота, більшість ролей зіграли теж італійці.

“Фільм нам цей потрібен. Тому що нам потрібно сміятися, не забувати, хто ми є. Ми українці, всі – різні, в цьому наша сила – бути сміливими, вміти посміятися над собою. Сила в тому, щоб об’єднатися і дати відсіч ворогу з хорошим культурним українським продуктом”, – зауважила співорганізаторка проєкту  “Внутрішня імперія. Психоаналіз і кіно” Мар’яна Заклінська.

Опісля показу відбулося обговорення кіно – рефлексували з Мар‘яною Заклінською та Михайлом Пустовойтом у межах проєкту “Внутрішня імперія. Психоаналіз і кіно”.

Проєкт “Внутрішня імперія. Психоаналіз і кіно” стартував наприкінці червня. У його межах глядачі переглядають українські фільми, а потім обговорюють їх з точки зору психоаналізу.

До теми: У Франківську влаштували унікальний показ фільму “Небо-парасолька”.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору