Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківщина приймає Чемпіонат України з боксу 2022

Вчора, 29 листопада в селі Яблуниця, що на Франківщині, почався цьогорічний Чемпіонат України з боксу.

Інформатор відвідав урочисте відкриття турніру.

Чемпіонат триватиме до 4 грудня. Протягом цих днів спортсмети боротимуться за медалі найвищого в Україні рівня, а також за право увійти до національної збірної.

Це еліта. Тут сформується збірна й наступного року вони будуть брати участь у турнірах, де отримають ліцензії для участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі“, — розповідає Мирослав Карабін, голова Івано-Франківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Він додає, що востаннє турнір такого рівня на Прикарпатті проходив ще в 1995 році, перед Олімпіадою. В ньому брали участь брати Клички.

Змагання проводять без глядачів, у залі присутні лише самі спортсмени, судді й тренери. Цьогоріч тут 195 учасників з усієї країни. В мирний час приїжджало близько 220 учасників, каже головний тренер національної збірної з боксу Дмитро Сосновський і зокрема відмічає хорошу організацію турніру.

На чемпіонаті представлено 13 вагових категорій, проте на Олімпійських іграх їх сім. Із Прикарпаття змагатимуться 6 жінок і 8 чоловіків.

За словами Кирила Шевченка, президента федерації боксу України, спортсмени тренувались хто де міг, проте завдяки підтримці Міністерства спорту вдалося провести збори в Конча-Заспі, Тисовці й Івано-Франківській області.

Читайте також: Троє боксерів з Прикарпаття отримали “золото” на чемпіонаті України з боксу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

 

 

Нагору