Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як залишитися зі світлом надовше | поради енергетиків

Нерідко мешканці будинків після подання електроенергії вмикають всі прилади одночасно. Це спричиняє масові аварії в мережі.

Пише Інформатор з посиланням на “Прикарпаттяобленерго”.

Унаслідок аварій горить не тільки проводка, а й запобіжники та дефіцитні масляні вимикачі у трансформаторних підстанціях та розподільчих пунктах. Тільки минулого тижня було ліквідовано 89 аварійних випадків.

На день доводиться замінювати 6-10 запобіжників та інші комплектуючі, які виходять з ладу. Час відновлювальних робіт може тривати й до 12 годин, проте значною проблемою є запчастини. Вони закінчуються на складах, а їхнє виробництво відбувається на території, де проходять бойові дії.

Тож енергетики Прикарпаття зазначають, що вихід один — штучно не створювати аварійних ситуацій. Для цього треба дотримуватися кілька простих правил:

1. На час стабілізаційного відключення електроенергії вимикати з розетки всі енергоємні прилади (пральні машини, електрочайники, бойлери, електроплитки тощо).
2. Вимикати світло в приміщеннях, якими не користуєтеся.
3. З появою світла не вмикати одночасно всі енергоємні прилади. Користуйтеся ними почергово. Скористались одним – вимкнули, під’єднали інший.
4. Якщо енергоємні прилади мають таймер, то варто скористатися цим. Запрограмуйте їх включення в роботу в нічний час з 0:00 до 6:00.
5. Вмикати електродвигуни та помпові станції через 20-3- хвилин після появи електроенергії. Ці прилади дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску.
6. Утримуватися від викорстання зовнішнього освітлення фасадів. Воно створює високе одночасне навантаження на мережі під час увімкнення.

Читайте до теми: Користуємось генератором безпечно: поради рятувальників

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору