Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Будемо розглядати перелік критичної інфраструктури, щоб забезпечити справедливість – ОВА

Сьогодні, 2 грудня, відбувся брифінг в облдержадміністрації з питання електропостачання в області. Головне питання – забезпечення “світлом” критичної інфраструктури.

Повідомляє Інформатор.

Голова правління ПАТ “Прикарпаттяобленерго” Олександр Бубен зазначив, що за цей тиждень дефіцит електроенергії вдалося знизити з 40% до 35%.

Станом на сьогодні діють 4 черги. За словами Олександра Бубена, з кожним днем “Укренерго” та фахівці вдосконалюють ці процеси.

“На сьогодні ми маємо забезпечувати критичну інфраструктуру, але виключного переліку критичної інфраструктури наразі немає. Нам треба пропрацювати всі підприємтсва, які відносяться до критичної інфраструктури. До них так само мають бути вимоги і варіанти вирішення проблеми у випадку блекауту”, – зазначив голова “Прикарпаттяобленерго”.

Очільник також звертався до споживачів електроенергії з проханням відноситися ощадно.

“При перемиканні певних схем ми йдемо на певний ризик. Це прогнозовано може призвести до аварійних ситуацій, але весь персонал працює, щоб швидко їх лагодити. Хочу запевнити, що всі енергетики 24/7 готові працювати”, – додав Олександр Бубен.

Сьогодні Івано-Франківська область – тилова область, місія якої зараз приймати переселенців та релокований бізнес. Це має не дати економіці Україні “просісти” більше, ніж допустимо в такий складний час.

“Маємо зрозуміти як працювати з великим бізнесом критичної інфраструктури, який сплачує податки. Якщо цей бізнес, який забезпечує роботою багатьох громадян закриється, це залишить багатьох безробітними”, – каже пан Олександр.

Голова ОВА Світлана Онищук розповіла, що на Раді оборони були розглянуті ті об’єкти, які не можна вимикати від електроенергії, – військові об’єкти. Але зараз додатково буде розглянуто перелік критичної інфраструктури для того, щоб була соціальна справедливість. Очільниця також зазначила, що ОВА зараз робить все для того, щоб забезпечити заклади генераторами. Це геріатричний пансіонат, Будинок дитини, заклади охорони здоров’я.

Енергетики звертаються до споживачів: якщо у вас пропала електроенергія більше, ніж на 5 годин, потрібно комунікувати з енергетиками. Здебільшого, – це аварійна ситуація, яка може виникнути через високу напругу. Може виникнути загорання щитової. Бригади готові одразу виїжджати та допомагати.

До слова, минулого тижня з Прикарпаття відправили 2 бригади в Миколаївську та Херсонську область, щоб допомогти відновити електроенергію на деокупованих територіях.

Читайте також: Теплу бути. У Франківську вирішать проблему з котельнями, які зупинялися через вимкнення світла

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору