Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пункти Незламності у Франківську: вулиця Хіміків, 1

У мікрорайоні Пасічна є два “Пункти Незламності”, обидва розташовані в ліцеях.

Сьогодні Інформатор навідався у ліцей №24, що на вулиці Хіміків, 1.

Тут “Пунктом Незламності” є вся будівля. Тут завжди є тепло, адже ліцей підключений до котельні, яка працює на біопаливі. Цю котельню на вулиці Тролейбусній модернізували на грантові кошти від Шведської Агенції Міжнародного Розвитку. Ще мають дрова й буржуйку, щоби обігрівати укриття під ліцеєм.

Також тут нема проблем з електроенергією, бо ліцей знаходиться на одній лінії з об’єктом критичної інфраструктури — газорозподільчим пунктом. На випадок, якщо електрики все ж не буде, тут придбали два генератори, які зараз у дорозі.

Є чай і печиво — його закупили на гроші від Департаменту освіти, а частину за кошти ліцею. Пункт забезпечений і технічною, й питною водою.

Що не менш важливо, ліцей має одразу два приміщення, які використовує як укриття — власне підвал і актову залу, яка розміщена на рівні з підвалом і не має вікон. В обох укриттях є по триста посадкових місць. Загалом ліцей може вмістити близько тисячі-півтори людей у разі критичної ситуації. В адміністрації розповіли, що до початку навчального року в приміщенні жили переселенці, тож є й матраци, й подушки, й теплі ковдри.

Зараз сюди можна прийти зарядити гаджети. Документів у нас не питали.

Читайте також: Пункти Незламності у Франківську: вулиця Хмельницького

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Юлія Равлюк

Нагору