Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківським студентам розповіли, як не потрапити у рабство

Сьогодні, 2 грудня, відзначають Міжнародний день боротьби за скасування рабства. З цієї нагоди в Університеті Короля Данила організували інформаційну сесію у форматі світового кафе “Обізнаність рятує життя!”.

Повідомляє Інформатор.

Учасники світового кафе мали змогу навчитися розпізнавати різні небезпеки та ризики, ознайомитися, як безпечно подорожувати, як допомагати постраждалим. А також поспілкуватися з адвокатом, психологом та поліціянтом.

Захід організував Карітас Івано-Франківськ разом з партнерами.

“У нас йде жорстоко війна, дуже багато людей виїжджає і не знає, як себе поводити, як убезпечити себе від ганебного явища – рабства. Ті, хто виїжджає, повинен знати, хто їх зустрічає, як поводитися з документами, номери телефонів наших посольств. Треба, аби люди були озброєні знаннями”, – каже Директор Карітас Івано-Франківськ отець Володимир Чорній.

Обрали формат світового кафе, адже треба йти в ногу з часом, додає він.

Директорка коледжу УКД, співорганізаторка заходу Інна Варварук зауважує, що такі заходи потрібно проводити, бо завдяки їм студенти зрозуміють ціну свободи, свої права та обов’язки. Особливо, якщо це подавати не сухо, а у невимушеному форматі.

Асистент Міжнародної організації з міграції Назарій Куземка розповів, що більше 32 млн українців прямо чи опосередковано постраждали через війну. Такі дані – за результатами дослідження організації з міграції. Це 85 % мешканців. На Прикарпатті ця цифра становить 56%.

Тож питання, які піднімали сьогодні на світовому кафе справді актуальні.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору