Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Відійшов у вічність засновник Інституту мистецтв ПНУ, професор Анатолій Грицан

Відійшов у вічність директор Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського університету, професор, заслужений діяч мистецтв Анатолій Грицан.

Повідомляє Інформатор. 

Про сумну звістку повідомила докторка мистецтвознавства, професорка Ганна Карась.

Все своє життя він віддав українській культурі – розбудовував Калуське училище культури, очолював управління культури ОДА, а останні 20 років лелів свою дитину – Навчально-науковий інститут мистецтв. Осягнення всього зробленого Анатолієм Васильовичем попереду, а сьогодні – великий смуток і біль утрати для родини, колективу інституту і всіх, хто знав і працював з ним”, – зазначила Ганна Карась.

“Анатолій Васильович був добрим другом нашого театру, його внесок у культуру та розвиток мистецтва важко описати. Він був авторитетним фахівцем та викладачем для багатьох акторів нашого театру”, – сумують у драмтеатрі.

“Дякую, що 20 років тому повірили у мене і вірили до кінця…”, – написала акторка драмтеатру Надія Левченко.

Анатолій Грицан народився 10 жовтня 1950 році у селі Стара Мощаниця Здолбунівського району Рівненської області. У 1975 році він закінчив Київський державний інститут культури. З червня 2001 року став директором Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору