Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Франківщині одразу три попередження про небезпеку: прогноз погоди на сьогодні

Сьогодні, 4 грудня, на території області передають три попередження про небезпеку: у високогір’ї Карпат ймовірне сходження лавини, а в місті очікується туман та ожеледиця на дорогах.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Івано-Франківський ЦГМ.

Значних опадів не передбачають, проте небо буде хмарним. Туман огортатиме місто вранці та ввечері. Видимість – 100-500 метрів, перший рівень небезпечності.

Температура в обід коливатиметьтся від 0 до 2⁰С тепла, а вночі — до 2 градусів морозу. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Вологість – 82%.

Народний прогноз погоди: 4 грудня відзначається свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. У минулі часи цей день називали “воротами зими” і говорили: “Введення прийшло – зиму привело”. Погода цього дня може бути дуже мінливою: і морозною, і теплою. Наші пращури підмітили, якщо на Введення похолодає, то зима буде суровою. Якщо сніг випаде до Введення, то він може розтанути, якщо після — то лежатиме аж до весни.

У свято Введення забороняється займатися важкою фізичною працею, шити, прибирати, засуджувати когось чи лютувати. У цей день також не радять брати шлюб та зичити гроші.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору